Stichting Help Anders

Durf te vragen

Hoewel in het Gemeentebestuur de mening heerst dat een voedselbank overbodig zou moeten zijn is er in de Gemeente Alphen aan den Rijn naast de voedselbank nog steeds sprake van armoede. Schrille armoede. Materieel en mentaal. Zowel een armoede in goederen als een armoede in aandacht en bewegen.
Er zijn nog steeds mensen die niet eens over basiszaken als een tafel en bed beschikken. Er zijn nog steeds mensen die eenzaam zijn.
We moeten ons schamen.

Alphenaren voor Alphenaren (AvA) is dertijds gestart als een burgerinitiatief van een groep vrijwilligers, met als doel incidentele hulp te bieden aan mensen die het (tijdelijk) minder hebben en ook eenzame ouderen. AvA wilde de stille armoede doorbreken en richten op gezinnen met kinderen die van een minimaal inkomen moeten zien rond te komen en zich dus geen extraatjes kunnen veroorloven.

Alphenaren voor Alphenaren is geen goede naam gebleken omdat de gemeente Alphen aan den Rijn groter is dan Alphen aan Den Rijn alleen. Vandaar dat is gekozen voor de naam "Help Elkaar Helpen". Help elkaar Helpen was een onderdeel van de Stichting SLIMM.

Op de nieuwjaarbijeenkomst van de stichting SLIMM van 2019 is aangekondigd dat Help Elkaar Helpen als zelfstandige stichting verder moest gaan.

In juni 2019 is formeel Stichting Help Anders opgericht. Stichting Help Anders heeft een breder doel dan alleen Help Elkaar Helpen.

Stichting Help Anders wil met name door het organiseren van "Projecten" bijdagen aan het terugbrengen van de participatiemaatschappij waarbij er meer ruimte is voor aandacht voor elkaar. Elkaar niet laten stikken. Elkaar helpen waar het kan.

Projecten zijn er in diverse vormen. Daar waar we iets voor de maatschappij en met name in Alphen aan de Rijn kunnen doen zullen we dat niet nalaten.

Help Elkaar Helpen is dus geworden tot een project van de Stichting Help Anders.

Voor het organiseren van projecten is de stichting afhankelijk van donaties. We hopen het bedrijfsleven zover te krijgen dat zij de projecten financieel mogelijk willen maken in het kader van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid. Tot op heden lukt dat goed. Maar om ons doel echt waar te maken zijn dit er nog te weinig. Dus meld u aan.

Particulieren kunnen bijdagen door middel van het doneren van goederen die nog een tweede leven mee kunnen of het beschikbaar stellen van tijd in de vorm van vrijwilligerswerk. Ook maatschappelijke stages worden verwelkomd.

Zoek

Even bellen?

Open op locatie:
vrijdag van 09.00 - 12.00. zaterdag van 10.00-14.00

Mochten we niet bereikbaar zijn op een van onze telefoon-nummers schroom dan niet om even een emailtje te sturen. Waarschijnlijk zijn wij dan druk bezig met een hulpvraag !!

Bellen liefs tussen 09.00 en 12.00


        

Durf te vragen.

Dus: Help ons !! 

Dan kunnen wij een ander die het nodig heeft helpen.


Ook zij helpen ons >>>>>

Uw logo hier?