Stichting Help Anders

Durf te vragen

Sterretjesdag Noorderbrink

Vrijdag 21 juni 2019, speldag in locatie Noorderbrink van Activite, te Alphen aan den Rijn.

Samen doen brengt veel goeds...

Veel senioren vanuit de zorgcentra Noorderbrink en Sassenoord waren aktief betrokken. Een speldag vormde afsluiting van het project in week vol aandacht naar zomerse aktiviteiten. De week kon groeizaam genoemd worden. Zonnig maar ook met af en toe een bui.

Sterretjes dag

Deze ochtend gezelligheid, buitenspelen meemaken , veel lachen, koffie drinken met gebak, lunch etc. Tevens napraten over de afgelopen week. Over de diverse aktiviteiten welke voor iedereen bedacht waren. De bewoners van Sassenoord kwamen voor deze dag graag over uit Nieuwveen. Ook zij genoten volop mee deze vrijdag, zowel van de spellen als van het samen zijn.

En vrijdag bracht nog extra ...

Via een initiatief van Phemia de Boer was er niet alleen het vaantje voor de "sterren" van de week en in het bijzonder op deze dag.
De sport- en beweegdocente van Phemia Move had wensen gehoord en bedacht daar mogelijke invulling voor.

Zij zocht de Stichting Help Elkaar Helpen te Alphen aan den Rijn op. Een stichting gericht op participatie. Dit met haar vraag tot realiseren. Dankzij samenwerking, werden alle senioren getrakteerd op haring van de welbekende Vishandel Sluizeman te Alphen aan den Rijn. Zoals de manager van Noorderbrink noemde "het is een dag van verbinding binnen wijk en zorgcentrum".

Phemia de Boer staat al jaren bekend als maatschappelijk erg betrokken bij jongeren en senioren. In haar werkkring als sportdocente maakt zij veel werk van integratie, zodat iedereen kan sporten. Leeftijd, beperking of niet.... participatie is voor haar vanzelfsprekend. Ook zet zij zich prive in voor diverse doelen en projecten. Heel bijzonder toen zij in 2011 deel uitmaakte als docente dans van een groot project over geheel Scheveningen. Het project bracht stukje eenzaamheid- bestrijding in kaart .

Dat project Leef-Tijd werd beloond met nominatie bij de Appeltjes van Oranje. Mede door bovengenoemd project trok de aandacht van Phemia naar speldag bij Noorderbrink. Binnen dit centrum doen mensen zowel uit het zorgcentrum als ook uit de wijk al jaren tezamen mee aan de beweeglessen. Uniek kan dit rustig genoemd worden.

Phemia zet zich eveneens graag en vaak in voor Make-a-Wish.
Samen met haar tweelingzus loopt zij dit jaar Vierdaagse van Nijmegen. Als Wishwalk-tweeling voor de organisatie die dit jaar 30 jaar bestaat. Dit betekent dat zij het goede doel al wandelend steunt en daarmee extra aandacht schenkt. Het bracht haar een idee tot een actie van "Sterretjesdag"

Senioren bij de speldag in Alphen aan den Rijn, ontvingen een Make-a-Wish sleutelhanger met sterretje als beloning. Daarmee was het woord "sterretjesdag" en verbinding direct een mooi begrip. Een beloning voor de deelnemers en medewerkenden.

Vanzelfsprekende gedachte daarbij, de aandacht van de senioren naar de jeugd en ook andersom.

Budget voor haring en de sterretjes werd via Stichting Help Elkaar Helpen in bedrijfsleven gezocht en gevonden. Een bedrag werd namens bedrijfsleven en Stichting Help Elkaar Helpen overgemaakt op de actie site van de "Wishwalk-tweeling" ten behoeve van Make-a-Wish. Win-win situatie dus voor iedereen.

Een pracht initiatief binnen de gemeente Alphen aan den Rijn werd bereikt in participatie.

Dank aan allen die bij dit mooie en zeer succesvolle initiatief betrokken waren.

Natuurlijk gaat Alphense sportdocente Phemia de beste beentjes voorzetten in Nijmegen. Dit de derde week van juli 2019.

Verwachting is dat samenvattingen van de Nijmeegse Vierdaagse ook in Zorgcentrum Noorderbrink en Zorgcentrum Sassenoord gevolgd zullen worden. Kans opnieuw na te genieten van Sterretjesdag als op tv en ook in de kranten dit beroemde wandelevenement in Nederland te volgen is.

SAMEN betekent " niet alleen". Verbinding van wijk/bedrijfsleven/goede doelen en zorg voor senioren/jeugd werd zeker op unieke wijze op deze vrijdag in participatie bewezen.


Mede (financieel) mogelijk gemaakt door:

Stichting Help Anders
Visspecialist Sluizeman op de Baronie.

Zie verder:

Media bericht in het Alphens nieuwsblad
Alphens nieuwsblad Reader

Zoek

Even bellen?

Mochten we niet bereikbaar zijn op een van onze telefoon-nummers schroom dan niet om even een email te sturen. Waarschijnlijk zijn wij dan druk bezig met een hulpvraag !!

Bellen liefs tussen 09.00 en 12.00

        

Durf te vragen.

Help ons !! 

Dan kunnen wij een ander helpen.

...